人気ブログランキング | 話題のタグを見る

Oct 19 Every day menu class ~Gyoza/Dumplings~

Oct 19 Every day menu class ~Gyoza/Dumplings~_f0348444_22224475.jpg

Oct 19 Every day menu class ~Gyoza/Dumplings~_f0348444_2223321.jpg

Oct 19 Every day menu class ~Gyoza/Dumplings~_f0348444_22241292.jpg

Oct 19 Every day menu class ~Gyoza/Dumplings~_f0348444_22244558.jpg


Customer from Hong Kong.
We made dumplings from scratch even skin.
She said that wants to know Japanese Gyoza making way, because she wants to compare Japanse Gyoza and her it.
She also wanted to make Japanese sweets, we made Shiratama and Kuromitsu (black syrup) from scratch. Kuromitsu (black syrup) is made from cane sugar in Okinawa. It is very easy to make and very good taste.I already simmered only red beans because it isn't much time.She usually makes beautiful sweets at home. I'm glad if she will make Japanese sweets too.

香港からのお客様。
餃子を皮から作りました。日頃から水餃子も焼き餃子も作っていらっしゃるとのことでしたが、日本の作り方に興味があったそうです。ほとんど同じだけど、ところどころ違うとのことでした。
ちなみに水餃子の皮は水で、焼き餃子の皮は熱湯でこねます。
鰹節を削ってお味噌汁と出し巻き卵も作りました。それから白玉あずき。小豆だけはあらかじめ煮ておきましたが、白玉と黒蜜をつくり、きなこもかけてお抹茶と一緒に。とっても喜んで下さいました。あんこも黒蜜も家で作るとやさしい味がします♪お菓子作りもとてもお得意なので香港でも日本のおやつを作ってもらえたら嬉しいです♪ 



Homepage is
here!


にほんブログ村 料理ブログ

by yurico25 | 2014-10-20 22:28 | lesson photo


<< Oct 23th Udon n... Oct 14th Udon n... >>